Einde Corona steunpakketten per 1 oktober 2021

Per 1 oktober 2021 worden de Corona Steunpakketten gestopt. Hoe als ondernemer nu verder? Credion adviseurs zijn de specialisten om uw financiering succesvol te realiseren.

Per 1 oktober 2021 worden de Corona Steunpakketten gestopt. Hoe als ondernemer nu verder? Credion adviseurs zijn de specialisten om uw financiering succesvol te realiseren. Wij staan dagelijks in contact met ruim 120 financiers om de actuele financieringsmogelijkheden voor u als ondernemer te organiseren. Met deze kennis kunnen we samen met u de juiste informatie samenstellen voor een succesvolle kredietaanvraag.

Heeft u advies of hulp nodig? Wij staan u graag bij als uw financieringsspecialist. Neem vrijblijvend contact op met een Credion adviseur bij u in de buurt.


Einde Corona steunpakketten vanaf 1 oktober - nieuwe financieringsaanvragen verwacht de komende 6 maanden

De Nederlandse overheid stopt per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd.

Groei van financieringsaanvragen verwacht voor (groei)investeringen

Nu de economie zich snel hersteld en de maatschappij weer (bijna) helemaal open is, wordt het nu tijd voor ondernemers om de (financiële) balans op te maken en wellicht ook op zoek te gaan naar (her)financiering. Een groot deel van de ondernemers moet (een deel van) de NOW voorschotten en andere subsidies terugbetalen. En ondanks de steunmaatregelen hebben bedrijven daarnaast massaal uitstel van belastingen aangevraagd. Uitstel is echter geen afstel en deze uitgestelde belastingen zullen wel voldaan moeten worden, net als terugbetaling van een deel van de steun maatregelen.

Op dit moment staat er nog €19,2 miljard aan belastingschuld open en hier maken 270.000 ondernemers gebruik van. Van ondernemers wordt verwacht dat zij vanaf 1 oktober 2021 weer gewoon belasting gaan betalen. De datum waarop ondernemers weer gaan terugbetalen, schoof eerder al op naar 1 oktober 2022 en hier is vijf jaar de tijd voor.

Heeft u advies of hulp nodig? Wij staan u graag bij als uw financieringsspecialist. Neem vrijblijvend contact op met een Credion adviseur bij u in de buurt.

Uitzonderingen voor zwaar getroffen sectoren

Het kabinet is bezig met een regeling voor de nachthoreca die naar verwachting ook na 1 oktober nog verplicht gesloten is.

Daarnaast wordt er door ondernemersnetwerken ook opgeroepen om meer maatwerk te bieden, bijvoorbeeld voor de evenementenbranche en de kermisindustrie.

Corona-garantieregelingen voor (non-bancaire) financiering nog tot 31 december

De corona-financieringsregelingen KKC, Qredits overbruggingskrediet, BMKB-C en GO-C blijven het gehele jaar van kracht om marktfinanciering te blijven faciliteren. Bedrijven die behoefte hebben aan liquiditeit, kunnen hierbij terecht bij geaccrediteerde financiers. Vraag uw Credion adviseur naar de mogelijkheden.

De Kamer van Koophandel heeft een handig overzicht gepubliceerd van alle financieringsregelingen, inclusief belastinguitstel, financiering en sectorspecifieke maatregelen: “Het coronavirus: check hier je regelingen”.

TVL Q3 vanaf 31 augustus open (laatste ronde)

De laatste ronde van de TVL regeling staat nu open  tot en met 26 oktober. Ondernemers krijgen daarmee een extra steun in de rug om hun onderneming weer op te starten en nieuwe voorraad in te kopen. Het subsidiepercentage is 100 procent. Ondernemers kunnen weer kiezen tussen twee referentieperioden: het derde kwartaal van 2019 of het derde kwartaal van 2020.

Ondernemers kunnen een aanvraag doen bij een minimaal omzetverlies van 30 procent en minimaal 1.500 euro vaste lasten per kwartaal met een maximum van 550.000 euro (mkb) of 600.000 (grootbedrijf). Startende ondernemers die voor 30 juni 2020 zijn ingeschreven in het Handelsregister van KVK kunnen ook TVL Q3 aanvragen.

Op de RVO-site staat uitgebreide informatie over de voorwaarden van TVL Q3 2021.

TOA-krediet voor doorstarten tot 2024

De enige financieringsregeling die na dit jaar nog beschikbaar blijft is de TOA-regeling die wordt uitgevoerd door Qredits. Het TOA-krediet is onderdeel van het Time-out-arrangement om een faillissement te voorkomen en is bedoeld voor mkb-bedrijven die in de kern winstgevend zijn. Het bedrijf moet bindende afspraken hebben gemaakt met schuldeisers en gebruik maken van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) om voor het krediet in aanmerking te komen.

Het TOA-krediet is een lening van maximaal 100.000 euro, waarvan maximaal 30% (30.000 euro) als achtergestelde lening. De lening is bedoeld voor werkkapitaal en vaste activa, zoals machines en inventaris. Maar ook voor juridische, gerechtelijke en begeleidingskosten tijdens het WHOA-traject.


Meer informatie: Kamerbrief steun- en herstelpakket vanaf het 4e kwartaal van 2021

Bereid u voor!
Financieringscheck voor ondernemers

Om ervoor te zorgen dat uw zakelijke financiering aan blijft sluiten op uw plannen is het belangrijk de voorwaarden, condities en afspraken van de bestaande financiering(en) periodiek tegen het licht te houden. Doe de Credion FinancieringsCheck en u weet hoe uw bedrijf ervoor staat, en misschien nog wel belangrijker, u weet wat de alternatieven zijn, mocht dit nodig zijn. Credion helpt ú hier graag bij.

Vraag nu de Credion FinancieringsCheck aan en u weet hoe uw bedrijf ervoor staat, en misschien nog wel belangrijker, u weet wat de alternatieven zijn, mocht dit nodig zijn. Het kan met Credion.

Klik hier voor meer info, of...

Credion FinancieringsCheck
Klik hier voor een vestiging bij u in de buurt